Loading...
Tillbaka

Varför dina insatser alltid bör innehålla moment som stärker deltagarnas personliga nätverk

Av:
Carl-Adam Hellqvist
Co-founder, Knowly
LinkedIn

Inom L&D fokuserar vi ofta på att tillhandahålla rätt verktyg för att tackla utmaningar vi redan känner till. Vi gläds när vi gjort en gedigen behovsanalys, hittat utmaningar våra medarbetare står inför idag och försett dem med verktyg för att tackla dem. Inget fel i det, såklart.

Det vi dock ofta glömmer att ta hänsyn till är alla de framtida utmaningar våra medarbetare kommer att ställas inför, där de verktyg vi tillhandahåller idag mycket väl kan visa sig vara helt irrelevanta.

Där kommer nätverket in i bilden.

Ett nätverk skapar resiliens. Trygghet i att oavsett vilka oväntade utmaningar jag ställs inför på min arbetsplats, så kommer någon i nätverket att kunna bistå. Vetskap om att jag har någon att fråga när jag kör fast eller känner mig vilsen. Ett lugn i att kunna prestera även när landskapet omkring mig ändras.

High-performers har starkast nätverk

Inte sällan är de mest högpresterande individerna i en organisation så högpresterande just tack vare sina nätverk. De har kloka kontakter att fråga om råd, kritiska röster att få feedback från och får inspirerande tillrop som skänker motivation.

Men ett nätverk är inte ett verktyg som går att “lägga till i bältet” under en utbildning. Det byggs över tid, människa för människa, samtal för samtal. Det är inte något vi nödvändigtvis ser frukten av nu, utan kanske först flera år senare. Just därför är det så lätt för oss learning professionals att glömma bort.

“The best time to plant a tree was 30 years ago, the second best time is today”

Just för att nätverk tar tid att bygga bör vi alltid inkludera något element av nätverksbyggande i varje insats. Bara så kan vi bidra till att alla medarbetares nätverk växer över tid.

För att vi ska bidra till bättre nätverksbyggande krävs dock att vi ibland tar ett steg tillbaka under våra insatser. Att vi kliver ur strålkastarljuset och slår oss ner i regissörsstolen. Att vi skapar möjligheter för medarbetare att knyta kontakter med människor i organisationen de annars inte skulle träffat. Att vi förser dem med arenan där de möts, men lämnar åt dem att bygga sina relationer.

Kan vi göra det i kombination med att förse våra medarbetare med användbara verktyg för utmaningar vi redan känner till, då bygger vi över tid medarbetare och organisationer i världsklass.

“Fråga inte hur du kan motivera andra, fundera kring hur du kan skapa en miljö där de motiverar sig själva.”

Edward Deci

Missa inga nya artiklar!

På Knowly älskar vi att lära om lärande, och att dela med oss av våra kunskaper.
Fyll i din e-post, så hör vi av oss så snart vi publicerar nya artiklar.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.