Loading...
UTBILDNING: 2 halvdagar, virtuellt klassrum

Nudging för utbildare

Nudging för utbildare

En kurs för dig som vill skapa utbildningsinsatser som gör stor skillnad med små medel
“Linus har föreläst om Nudging för våra medlemsföretag vid flera tillfällen. Han har en unik förmåga förklara mänskligt beteende som är både spännande och inspirerande!”
– Cia Vakoufari, Affärsutvecklare, Västsvenska Handelskammaren
“Linus har föreläst om Nudging för våra medlemsföretag vid flera tillfällen. Han har en unik förmåga att förklara mänskligt beteende som är både spännande och inspirerande!”
– Cia Vakoufari, Affärsutvecklare, Västsvenska Handelskammaren
“Linus har föreläst om Nudging för våra medlemsföretag vid flera tillfällen. Han har en unik förmåga att förklara mänskligt beteende som är både spännande och inspirerande!”
– Cia Vakoufari, Affärsutvecklare, Västsvenska Handelskammaren

Utbildningen Nudging för utbildare ges tillsammans med leg. psykolog Linus Olsson Collentine på Nudgingbolaget.

Om utbildningen

De flesta misslyckade utbildningsinsatser gör samma fel: De är inte utformade utifrån hur människor faktiskt fungerar och lär sig. Har vi tur så är utbildningsdeltagarna smarta, intresserade och engagerade, men för att lyckas behöver en utbildning också ta hänsyn till den upptagna, distraherade, kortsiktiga och uppskjutande människan.

Nudging är en dubbelt nobelprisvinnande metod i gränslandet mellan psykologisk och ekonomisk forskning, som numera används av allt från regeringar och multinationella företag till din lokala restaurang, för att förstå och påverka hur människor beter sig.

Efter utbildningen kommer du ha en djupare förståelse för varför människor gör irrationella val och beter sig på sätt som är till nackdel för de själva, sin omgivning och organisationerna de tillhör. Du kommer också få med dig användbara tekniker för att i praktiken hjälpa människor att agera bättre och lära sig mer.

"Linus expertis har gett oss värdefulla insikter om vår service och resenärernas beteende, vilket har gett oss en bättre förståelse för hur vi kan minska fuskåkande inom kollektivtrafiken.

Han har hjälpt oss att förstå hur vi kan arbeta med beteendedesign för att förändra beteenden hos våra resenärer, vilket har varit värdefullt och lärorikt både för oss och våra uppdragsgivare.

Linus expertis har dessutom tillfört stor nytta i flera andra projekt och bidragit till att vi höjt vår kunskap inom området – vi är mycket nöjda med vårt samarbete med honom."

– Miran Leander, kommunikationsstrateg, Transdev Sverige AB

Dag 1 - Människoförståelse gör det lätt att göra rätt

Nudgingens människoförståelse börjar i samma stund som livet uppstår på jorden, och tar sig forskningsmässigt genom människans evolutionära utveckling via den agrikulturella revolutionen och in i den moderna tidens högteknologiska möjligheter.

Dag 1 kommer ge dig en praktiskt orienterad psykologisk kunskap om vad som pågår i hjärnans vindlingar och vrår, som ligger till grund för att lyckas med nudgande insatser.

Vi kommer att gå igenom hur inneboende bekvämlighet styr personers agerande mer än vad vår medvetna reflektionsförmåga gör, och hur man faktiskt gör när man gör det lätt att göra rätt. Evolutionspsykologi, kognitiva bias och nudging är tre nyckelbegrepp från den första dagen.

Dagen avslutas med att gå igenom den hemuppgift du förväntas göra inför nästa kurstillfälle.

Dag 2 - Människans morötter och piskor, om motivationshöjning, när det behövs och hur det bäst görs

Människan tar två olika typer av beslut, en medveten beslutsvariant som uppstår efter aktivt tänkande, och en omedveten beslutsvariant som handlar mer om vanemässighet och tidigare erfarenhet. De två olika beslutstyperna leder också till att vi behöver välja nudge utifrån det. Vilken typ av nudge som fungerar beror på vad det är som hindrar personen från att agera på rätt sätt.

Dag 2 blir en djupare dykning in i mänsklig motivation. Vi kommer diskutera hur och när det är intressant att höja människors motivation, bland annat genom moderna varianter av morötter och piskor, effekten av andras agerande och hur lathet kan vara för allas bästa.

Vi kommer även gå igenom en modell för att kartlägga och förstå hinder som gör att personer inte beter sig på rätt sätt, och diskutera hur modellen kan hjälpa till med utformningen av utbildningsinsatser.

Utbildare

Linus Olsson Collentine

Som legitimerad psykolog och partner på Nudgingbolaget är Linus en av Sveriges främsta experter på applicerad nudging. Han har genom åren hjälpt organisationer som Västtrafik, Mat.se och Capio att nå sina mål med nudging som verktyg.

LinkedIn

Anmäl dig till kurstillfälle

Pris: 6995 kr (ex moms)

Utbildningen består av två halvdagar, kl 09 - 12 i virtuellt klassrum på respektive datum.

Tack för din anmälan!

Du kommer att få en bekräftelse inom kort. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor.

Viss information saknas. Vänligen komplettera de rödmarkerade fälten.

Har du frågor om utbildningen?

Tveka inte att kontakta oss, så hjälper vi dig!

training@knowly.com

+46 73 310 74 04

En utbildning i samarbete med